Gode kontorlokaler kan styrke virksomheden

Én af de grundlæggende ting, som man skal have styr på, før man kan starte en ny virksomhed, er en base i form af et kontorlokale eller lignende. De fleste virksomheder starter ud i en kælder, en studielejlighed eller lignende og rykker i nye lokaler i takt med virksomhedens vækst. Netop i faser, hvor virksomheder rykker i nye lokaler grundet eksempelvis pladsmangel, er der i dag kommet rigtig meget fokus på at finde de helt rette lokaler – og det med god grund. Gode kontorlokaler og arbejdsfaciliteter kan nemlig, på mange måder, være med til at sikre, at virksomheden klarer sig bedre.

Motiverede ansatte

Det kan først og fremmest komme til udtryk igennem den indsats, som medarbejderne leverer hver dag. Hvilke kontorlokaler virksomheden benytter sig af, og hvordan de er indrettet og udnyttet, kan nemlig have stor betydning for det arbejdsmiljø, som hver dag påvirker medarbejderne. Et dynamisk, motiverende arbejdsmiljø kan eksempelvis være en stor fordel på rigtig mange områder, hvis man ønsker initiativrige og selvstændige medarbejdere, der knokler hårdt og er topmotiverede. Store, rummelige lokaler med højt til loftet og et godt lysindfald samt en moderne, up-to-date indretning er ofte et must og kan på mange måder betale sig tilbage igennem den indsats, som medarbejderne leverer hver dag.

Placering

Derudover er det ikke uvæsentligt, hvilken placering kontorlokalerne har rent geografisk. Det er trods alt med god grund, at huslejen på erhvervslejemål i storbyen er noget højere end den er i provinsen. Der er mange fordele ved at være centralt placeret, både når det kommer til at tillokke de gode medarbejdere, og når der skal afholdes kunde- og partnermøder.

Desuden er det ikke en dårlig ting at være placeret i et dynamisk miljø, hvor man kan følge med tiden og holde sig inspireret. Netop derfor er der i dag rigtig mange virksomheder, der vælger at placere sig i såkaldte kontorfællesskaber. Kontorfællesskaber er store kontorbygninger, hvor mindre til mellemstore virksomheder deler faciliteter og tag over hovedet. Dette giver et rigtig godt grundlag for sparring og networking internt blandt firmaerne, og det er desuden forbundet med en række økonomiske og praktiske fordele.

Lokalerne afspejler firmaets identitet

En anden grund til, at gode kontorlokaler kan styrke virksomheden, er, at de lokaler, hvor virksomheden har fysisk beliggenhed indirekte kommer til at afspejle firmaets identitet. I dag foregår rigtig meget online, og flere virksomheder bruger megen tid og mange ressourcer på at sikre sig en stærk online tilstedeværelse, men der er stadig en række aktiviteter, der skal klares i ”virkeligheden”. Dermed kan en stor del af virksomhedens identitet offline komme til at hvile på de lokaler, hvor det generelle arbejde udføres, netværksmøderne holdes, nye kunder skaffes og meget mere.

Kommentarer er lukket, men trackbacks og pingbacks er åbne.