Skab det bedste indeklima for dine medarbejdere

Som det lyder i overskriften, skal du sørge for et godt indeklima for dine medarbejderes skyld. Et dårligt indeklima har omfattende konsekvenser. Det kan indirekte skade din virksomhed, fordi indeklimaet har betydning for dine medarbejderes helbred og arbejdskapacitet. Det er logik for burhøns. Hvis én af dine medarbejdere bliver distraheret af et larmende ventilationsanlæg, går det givetvis ud over det arbejde, der bliver produceret. 

Der er mange faktorer, som er med til at skabe et godt indeklima. Alle sanser er i spil, når det handler om vores omgivelser. Er der lys nok i lokalet, hvis der skal læses flere timer dagligt? Hvad med lydene? Er det til at sidde og arbejde koncentreret uden forstyrrelser? Eller hvordan er luften? Kan du stadig dufte frokosten en halv time efter, frokostpausen sluttede? 

Det er de små ændringer, der kan gøre den store forskel. Ofte er det ganske små ændringer, der skal til, når det handler om indeklimaet. Det er jo nemt lige at huske at få luftet ud hver dag ved frokosttid, hvis lugtgener derfra er problemet. Så det handler egentlig bare om at være opmærksom på det sted, man er. 

Når det så er sagt, kan du læse følgende gode råd nedenunder og blive klogere på, hvordan du kan gøre indeklimaet endnu bedre. Det kan jo være, at du ikke lige har tænkt over planters effekt? 

Planter giver et godt indeklima
Du kan blandt andet ændre på indeklimaet ved at fylde det op med en masse planter. Planter er ikke bare flotte at se på. De har fra naturens side en praktisk funktion: De renser luften og omdanner CO2 til ilt. Hvis du anskaffer dig en masse planter til dit erhvervslokale, er du godt på vej til et bedre indeklima. Med planter slår du to fluer med et smæk: Grønne planter i indretningen gør altid noget godt, og så har de en god funktion i rummet. 

Planters rensende effekt gør indeklimaet bedre for dine medarbejdere, fordi der i storrumskontorer er mange kemikalier. Der er ikke kun behov for mere udluftning, på grund af at der er flere mennesker samlet i det samme rum. Computere og møbler er også forurenende. Nogle planter kan nedbryde denne forurening. Det er derfor en fordel at læse op på plantearterne, inden du går ned og tømmer Billigblomst.