Fortsat gode forventninger til afkastet i 2015

Investorerne på det danske ejendomsmarked har fortsat gode forventninger til det totale afkast for 2015. Det er Ejendomsforeningen Danmark, der igen har offentliggjort deres forventningsundersøgelse. Undersøgelsen, der er for det professionelle investeringsejendomsmarked i Danmark, har altså masser af positive tendenser. Man mener, det totale afkast vil ende på 5,4 procent.

Ejendomsforeningen Danmarks forventningsundersøgelse er udarbejdet ud fra resultater indsamlet i maj måned i år. Undersøgelsen bringes med kvartalvise mellemrum, og den er udformet ud fra en lang række forventninger fra nogle af markedets vigtigste aktører. Undersøgelsen giver blandt andet forventninger til årets totale afkast samt udlejningsprocenter for investeringsejendomme.

Positive forventninger på lang sigt

Det er især udlejningsprocenterne for kontorlejemål, der er forventningsstigning til. Dermed er der altså en vis optimisme til markedet – en tendens der på det seneste har været gennembrydende. Også på lang sigt er forventningerne positive. Helt op til 25 procent af undersøgelsens adspurgte ser et afkast på over 6 procent op til 2019. Fra 2015 til 2019 fortæller undersøgelsen, at det totale afkast ligger på gennemsnitligt 5,6 procent.

Den administrerende direktør hos Ejendomsforeningen Danmark, Torben Christensen, er glad for den gennembrydende optimisme. Han mener, det er gode tider, oven på perioder hvor det totalt afkast har været alt for lavt.

Forventningerne til udlejningsprocenterne, som er den anden primære del af undersøgelsen, fortæller i forlængelse af afkastet, at udlejningsprocenterne vil stige i løbet af den næste årrække. De medvirkende i undersøgelsen mener, at erhvervslejemål med kontorer bliver udlejet hurtigst.

Tallene fortæller noget om, at der er stigende efterspørgsel på især kontorlokaler, når man søger efter erhvervslejemål. Det er dermed også et hint om, at vi i Danmark oplever en fin samfundsøkonomisk vækst, hvor vores stigende antal jobs i landet sikrer, at der er behov for flere lokaler.

De positive forventninger bliver også afspejlet i tallene over ejendomsværdierne på det danske marked. Her fortæller undersøgelsen, at man spår positive fremgange i områder som København, Aarhus, Odense, Aalborg og Trekantsområdet.

Forventningsundersøgelsen bliver foretaget af Ejendomsforeningen Danmark, der som erhvervsorganisation består af administratorer, udlejere og ejere af faste ejendomme i Danmark. Organisationen dækker over 85 procent af det professionelle ejendomsmarked i Danmark.

Kommentarer er lukket, men trackbacks og pingbacks er åbne.