Hvordan gør du dit lagerlokale coronasikkert?

Enhver virksomhed må i disse coronatider gøre alt for at sikre, at smitten ikke spreder sig. Selvom vaccinen ikke er lang væk, er det alligevel vigtigt, at alle virksomheder sætter sig i selen for at coronasikre arbejdspladsen.

I lagerlokaler er det ekstrem vigtigt med coronasikring, fordi der her er mange medarbejdere, mange berøringsflade og mange varer, redskaber og genstande, der hurtigt skifter hånd. Derfor må man som virksomhedsejer virkelig finde på smarte løsninger, så lagerlokalet coronasikres, uden at det går ud over arbejdets effektivitet.

I denne korte artikel vil vi gerne give dig en række gode tips og tricks til, hvordan du coronasikrer dit lagerlokale. Det gode ved disse råd er, at de også er meget velegnede, hvis du har benyttet dig af muligheden for udlejning af lager. Lej et lagerrum, hvis du føler dig sikker på, at det kan coronasikres.

Ryd gulvet og markér gåbanerne

Først og fremmest skal du sørge for, at der er rigelig med håndsprit i din virksomheds lager. Sørg for, at der altid er håndsprit inden for rækkevidde. Hvis lokalet har maskiner, f.eks. gaffeltrucks, kraner eller lignende, så sørg for, at der altid er mulighed for at spritte hænder, rat og håndtag af før brug.

Et lager med brede og ryddelige gange betyder, at dine medarbejdere kan holde den nødvendige afstand til hinanden. Hvis gulvpladsen i lokalet gør det muligt, bør du opdele alle gange i to gåbaner. Ved at rydde gulvet og markere med gåbaner sikrer du, at dine lagerarbejdere har rigelig med plads til at arbejde sikkert.

Benytter dig af udlejning af lager, kan du sagtens coronasikre det uden de store omkostninger. Lej et lagerrum, hvis du nemt kan coronasikre det.

Mundbind og forskudte arbejdstider

Du kan også bede dine medarbejdere om at gå med mundbind eller visir, når de er på arbejde i virksomhedens lagerlokale. Et visir vil nok være rarere for de fleste, fordi et mundbind ofte bliver meget varmt og irritabelt. 

Som en sidste sikkerhedsforanstaltning mod coronasmitte kan det anbefales at indføre forskudte arbejdstider. På den måde forhindrer du, at alle lagerarbejdere møder ind på samme tid. Ofte er lagerarbejdere vandt til både dagsarbejde og natarbejde, og derfor vil forskudte arbejdstider ikke være en stor omvæltning.

Med forskudte arbejdstider forhindrer du, at for mange medarbejdere befinder sig i virksomhedens lagerlokale på samme tidspunkt. Mere end noget andet vil det forhindre coronasmitten.