Sol og sommer på kontoret

shutterstock_74052550

Det er sommer, det er sol, og nogen dage er det rigtig varmt. Ifølge Arbejdsmiljøloven siges der at temperatur og påklædning skal passe til det arbejde, der bliver udført. Hvorvidt en temperatur er passende, afhænger selvfølgelig af, hvor fysisk anstrengende arbejdet er. Ved Stillesiddende arbejde på kontor og normale klima- og arbejdsforhold er den optimale temperatur 21,75 grader celsius. Hvis denne temperatur ændrer sig blot 5-7 grader enten op eller ned falder den enkelte medarbejders ydeevne med i gennemsnit tolv procent, mener Kasper Lynge Jensen, der er civilingeniør og som netop har udviklet en ny beregningsmetode, der gør det muligt at påvise de økonomiske gevinster i forholdet mellem en forbedring af kontorets indeklima og en øget produktivitet for medarbejderne på kontoret.

Lav tilbagetbetalingstid og høj produktivitet
Lyder det som en større investering, så kan man faktisk tage det helt roligt. Uanset om man ejer kontorlokalerne eller om man benytter sig af kontorlejemål, så kan en investering i et ventilationssystem faktisk gå hen og blive en rigtig god forretning.

  • En lidt dyrere investering som et ventilationssystem, hvor man kan styre temperatur og luftkvalitet kan samlet set have en meget stor effekt. Mine undersøgelser viser, at det kan give produktivitetsstigninger på flere procenter om året, og at tilbagebetalingstiden kan være ned til mellem et til to år, fortæller Kasper Lynge Jensen.

Har du tjek på indeklimaet i sommervarmen? Videnscenter for arbejdsmiljø har udarbejdet denne test, der klæder dig passende på til din dag på kontoret.

 

Kommentarer er lukket, men trackbacks og pingbacks er åbne.