You are currently viewing Ny rapport: Erhvervs lejere vil have moderne kontorer

Ny rapport: Erhvervs lejere vil have moderne kontorer

Sydvendte vinduer, rene linjer og plads til at udfolde de store tanker. Det er, hvad de danske kontorsøgende virksomheder har stående på deres tjekliste, når de begiver sig ud på markedet for kontorudlejning.

Ifølge den netop udgivet rapport: ”Markdesrapport-erhvervsejendomme i Danmark” udarbejdet af Nybolig Erhverv i samarbejde med det britiske ejendomsmægler firma, Savills, vil de danske virksomheder have moderne faciliteter, når de skal udvælge deres kommende kontor.

Og det er ikke helt tilfældigt, at netop dette punkt ligger højt på prioriteringslisten for virksomhederne. Lyse og venlige omgivelser, som nybyggeri eller moderniserede kontorer, ofte er bygget i, er nemlig med til at skabe et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Et andet vigtigt punkt er, at moderne omgivelser er med til at skabe virksomhedens image udadtil. Ligesom ansigtet udadtil er vigtigt, er firmaets omgivelser og udtryk altså også. Det er med til at give kunder et helhedsindtryk og pæne, moderne kontorer giver et seriøst og professionelt indtryk på udefrakommende.

Få lejekontorer på markedet

Det kan dog blive en udfordring for lejerne at finde disse moderne erhvervskontorer, da der, ifølge rapporten, ikke er et særligt stort udbyd af sådanne kontorer.

Dette faktum hænger sammen med en anden af markeds rapportens pointer. For udover at give et bud på lejernes boligpræferencer fortæller rapporten også om udviklingen  af antallet af ledige lejeboliger de seneste 18 måneder.  Virksomhederne er nemlig så ivrige efter at leje lokaler, at udbuddet af lejekontorer er forsvindende lille i nogle områder. Så snart et kontor bliver udbudt på lejemarkedet, er den lejet ud, næsten før den rammer udlejnings sidernes annoncesektion. Det vidner altså om, at der er gang i de danske virksomheders vækst og måske især iværksætter virksomheder. Det er nemlig sådanne firmaer som oftest vælger at leje et kontor fremfor at købe, da økonomien endnu ikke er til at investere i et kontorlokale.

Fornuftigt at leje

Og netop lejeløsningen kan være rigtig fornuftig for iværksætterprojekter eller små virksomheder. Ved at leje holder man nemlig sine muligheder åbne for vækst og eventuel udvidelse af firmaet. Et kontor kan hurtigt gå fra at være for stort til at være for småt, hvis man er en succesfuld virksomhedsejer. Ved at leje er man altså ikke bundet af at skulle vente på, at et salg går igennem, før man bevæger sig videre til større rammer. Her skal man blot opsige sin lejekontrakt og vil typisk kunne flytte ind i sit nye kontor efter de tre måneders opsigelse, som den typiske lejekontrakt lyder på.

En anden fordel ved at leje sig ind er, at man får lov til at sætte sit helt eget, personlige præg på indretningen og dermed også udtrykket udadtil. Og det kan være en stor force, når man gerne ville skabe et godt arbejdsmiljø og samtidig have et unikt udtryk, som gør, at man husker virksomheden.