Frokostordning eller madpakker – fordele og ulemper

Er du i tvivl, om der skal være en frokostordning på arbejdspladsen, eller medarbejderne selv skal have madpakke med? Der kan være mange overvejelser. Vi vil derfor gerne hjælpe dig med at tage beslutningen. 

Vi har i dette indlæg samlet både fordele og ulemper ved henholdsvis frokostordning og madpakke. På den måde kan du bedre selv vurdere, hvad der er den rette løsning for din virksomhed.  

Fordele og ulemper ved frokostordning

Når du har en frokostordning, er du sikker på, at der altid er mad til alle på arbejdspladsen. Der er ingen, der skal bekymre sig over, at de har glemt madpakken. Der vil nemlig altid være mad til alle. 

Derudover sikrer du dig også, at dine medarbejdere får sund og nærende frokost, hvor der er varierende retter. Det kan hjælpe dem med at få de nødvendige vitaminer og mineraler, som de har brug for. 

En ulempe kan være, at der kan være risiko for, at en eller flere medarbejdere nogle dage ikke kan lide det, der bliver serveret. Derudover kan der også være en omkostning til det, hvor både dig som arbejdsgiver og medarbejderen skal betale noget for frokostordningen. 

Fordele og ulemper ved madpakker

Vælger du, at medarbejderne skal have madpakke med, kan de helt selv vælge, hvad de ønsker at spise. De vil derfor (næsten) altid være sikret, at de får noget de kan lide. Derudover er der ingen udgift til dig, da medarbejderne selv står for at betale for deres madpakker. I mange tilfælde kan medarbejderen også få det billigere ved at have madpakke med. 

Ved madpakker kan der dog være risiko for, at den blive glemt indimellem. Det er selvfølgelig irriterende, hvis man skal gå en hel dag uden mad. 

En anden ulempe er også, at du ikke ved, om dine medarbejdere får nok energi og næring fra deres egen madpakke. Ved at få den rigtige næring til frokost kan det nemlig hjælpe dine medarbejdere med at opretholde energiniveauet i løbet af dagen. Det er derfor også noget, du skal tænke over. 

Hvilken løsning du vælger, er helt op til dig. Det kan dog være en god idé at tage dine medarbejdere med på råd omkring, hvad de ønsker.