Gør dit firmas konferencelokaler, konferencerum og kursuslokaler coronasikre

I denne coronatid er det ekstremt vigtigt, at virksomheder tager alle hygiejniske forholdsregler for at mindske smitte, blandt andet i deres konferencelokaler. Selvom det ikke varer særligt længe, før coronavaccinen er givet til alle danskere, er det alligevel vigtig, at virksomheder indretter sig, så nye mutationer af Covid-19 ikke kan udbrede sig.

De fleste virksomheder har et eller flere konferencelokaler, konferencerum, kursuslokaler eller møderum, hvor mange mennesker er samlet på samme tid. I denne korte artikel vil vi komme med en række forslag til, hvordan du kan gøre dit firmas konferencelokaler, konferencerum eller kursuslokaler coronasikre. 

Sørg for afspritning og god afstand

Ethvert rum i virksomheden skal ideelt set have et lille skilt på døren, hvor der står, hvor mange mennesker det er sikkert at have i rummet. I konferencelokaler, konferencerum og kursuslokaler er det ekstremt vigtigt med et sådan skilt. Det er altid bedst at være på den sikre side, når det kommer til at coronasikre din virksomhed. Jo mindre rummet er, jo færre mennesker bør der selvfølgelig være derinde. 

Sørg altid for, at der er rigelig afstand mellem stolene omkring bordene, og insistér på, at dine medarbejdere ikke flytter rundt på stolene. Sørg også for, at der altid er håndsprit inden for rækkevidde. Ved døre ind til konferencelokaler skal der være mulighed for afspritning, ligesom der altid skal være flere flasker med håndsprit på bordet eller bordene.

Hvis der i dine konferencelokaler er enten en automatisk kaffemaskine, en snackautomat eller noget lignende, er det ekstremt vigtigt, at dine medarbejdere altid spritter af, før og efter de bruger automaten. Hvis automaten har en interaktiv trykflade, er det også vigtigt, at trykfladen tørres af før og efter brug.

Opfordr til, at dine medarbejdere har mundbind på

En anden måde, hvorpå du kan sikre, at din virksomheds konferencelokaler, konferencerum og kursuslokaler er coronasikre, er ved at opfordre dine medarbejdere til at have mundbind på, når de sidder i virksomhedens konferencelokaler.

Det kan måske virke en anelse overforsigtigt, men som virksomhedsleder kan du aldrig være for forsigtig, når det kommer til dine medarbejderes helbred. Hvis dine medarbejdere er utilfredse med dine tiltag, er det altid en god idé at spørge ind til, hvordan de helst vil coronasikre virksomhedens konferencelokaler på en god og konstruktiv måde.