Virksomheder opretholder deres fleksibilitet ved at leje

Som virksomhed handler det om at være agil og dermed hele tiden at kunne tilpasse sig de situationer, der opstår. Specielt på kontorfronten er rigtig mange virksomhedsejere blevet vilde med det at leje lokalerne, hvilket der kan være flere grunde til, som du kan læse om i nedenstående artikel.

En øget fleksibilitet

Ved at leje kontor frem for at købe vil virksomheden altid være omstillingsparat i tilfælde af vokseværk eller nedgang. Der er ikke bundet en stor investering i en bygning, og er man lejet ind, er det i mange tilfælde muligt at rykke ud med forholdsvis kort varsel. Dette medvirker til, at virksomheder, der bor til leje, i langt højere grad kan tilpasse sig udviklingen af virksomheden. Dette giver altså en god fleksibilitet, og at leje kan faktisk være en virksomheds redning. Har man købt kontor, og skulle der så komme en nedgang i økonomien eller virksomheden, kan det være problematisk, og det kan resultere i, at omkostningerne bliver for høje i forhold til virksomhedens økonomiske situation. Denne ulempe møder man ikke, når man har lejet sig ind et sted, da man hurtigt kan reagere ved nedgang – eller hvis der skal være mere plads til nye ansatte i tilfælde af vækst.

Større økonomisk frihed ved at leje

Ved at leje giver det ydermere virksomheder et større rådighedsbeløb rent økonomisk. Det kan godt være, at pengene, som nogle siger, bliver kastet i et sort hul, men det er ikke sandt. Ved at leje er det blot mindre beløb hver måned, hvilket gør det lettere at budgettere med, og der kommer ingen pludselige store udgifter, ligesom der heller ikke er en stor førstegangsydelse, der kan tære hårdt på likviditeten. Det er altså en måde, hvorpå en virksomhed kan frigive flere økonomiske ressourcer.

At skulle købe et domicil gælder altså i højere grad større og etablerede virksomheder, da nye virksomheder sjældent har mulighed for at vurdere deres fremtid på samme måde. Netop derfor vælger flere iværksættere samt virksomhedsejere løsningen med at leje, da det giver en fleksibilitet samt et frirum, hvilket er utrolig vigtigt i enhver opstartsfase.