Genoptag brugen af konference- og kursuslokaler med en festlig konference eller kursus

Afvikling af konferencer og kurser er foregået online over pandemien – og som oftest helt udmærket. Derfor må spørgsmålet til fremtidige konferencer og kurser være: Er det stadig aktuelt at booke konferencelokaler, kursuslokaler og møderum? Eller hører det fortiden til? 

Svaret er lyder dog rimelig entydigt – nej, det hører ikke fortiden til. Kursus-, møde- og konferencelokaler er stadig lige så nødvendige og aktuelle som inden krisen. Kurser og konferencer får væsentlig dårligere betingelser online. Konferencen, kurset, mødet, kontorarbejdet og undervisningen skal naturligvis genoptages igen hurtigst muligt. 

Længe ventet – og dårligt afviklet

De store konferencer og arrangementer har dog lidt skade med det digitale alternativ. De har enten været aflyste eller afviklet med mindre succes. Det skyldes, at det meget simpelt ikke har været muligt at kunne afholde koncerter, holde store taler til konferencer eller have virksomhedsstande. Konferencerne har særligt manglet en spontanitet og bevægelighed. Man falder ikke lige i snak med sidemakkeren eller virksomhedsstanden på samme måde online – hvis overhovedet. 

Det samme kan siges om mere fysiske kurser. Der har ikke været meget sjovt ved et yoga- eller fitnesskursus online. Her har det digitale ikke virket. 

Men med mindre konferencer og kurser har det digitale alternativ til konferencelokaler og kursuslokaler vist store styrker. At deltagerne til kurset eller konferencen ikke begrænses af deres geografiske placering, har store fordele, som må og skal udforskes over de næste år. 

Det ændrer bare ikke ved, at vi har savnet konferencelokaler, kursuslokaler og konferencerum. Vi har savnet dem, fordi de giver bedre mulighed for menneskelig kontakt, bevægelse, spontanitet og læring. Det skal vi selvfølgelig også udforske og benytte os af igen. 

Fjern tankerne om digitale konferencer og kurser

Nu hvor chancen igen byder sig for at booke konferencelokaler og kursuslokaler må alle arrangører tænke en og samme ting. Den næste konference eller kursus må og bør fjerne alle tanker om, at der kan spares penge på at holde kurset eller konferencen online. Der vil altid være områder, hvor det er muligt at spare penge. Vis din chef, at det ikke er på konferencelokaler og kursuslokaler, pengene skal spares. Vis dem med glade deltagere, at den fysiske kontakt fortsat er digitale alternativ overlegen.