Sådan sikrer du sunde og motiverede medarbejdere på kontoret

I Danmark får stadig flere og flere mennesker stillesiddende jobs på kontorer, fordi deres arbejdsopgaver primært kan løses over computeren. Har man et kontorarbejde, er man dog nødt til at træne minimum en time om dagen, hvis man ikke vil risikere diverse sygdomme, men kun få får rent faktisk bevæget sig nok i løbet af dagen, og derfor har flere arbejdspladser investeret i motionsmuligheder på jobbet, hvilket har vist sig at være rigtig godt givet ud.

Arbejdspladsernes fokus på medarbejdere

Der er allerede en del fokus på medarbejdernes trivsel og velbefindende på deres arbejde i disse år, hvorfor det snarere er reglen mere end undtagelsen at finde hæve-/sænkeborde og komfortable kontorstole på forskellige kontorer i Danmark. Nogle virksomheder har dog taget skridtet videre og reserveret noget af arbejdspladsen til diverse træningsmaskiner. Alt afhængig af størrelsen på arbejdspladsen, kan man indrette et hjørne eller et mindre lokale, hvor det er muligt at gå en tur på et løbebånd eller en crosstrainer, mens man eksempelvis taler med kunder i telefonen. Nogle arbejdspladser har installeret træningsmaskiner under skriveborde, så man ikke behøver at stoppe arbejdet helt, når man har brug for at røre sig og strække benene.

Motionens mange fordele

Den ekstra bevægelse i arbejdstiden har skabt meget positive resultater i forhold til medarbejderes helbred, motivation og humør, og den har endvidere været med til at skabe et langt bedre arbejdsmiljø på de arbejdspladser, der har lavet sådanne tiltag. Det skyldes, at motion, og bevægelse i det hele taget, reducerer en lang række alvorlige sygdomme, der kan være både psykiske og fysiske. Derudover sørger fysisk aktivitet for, at man generelt sover bedre, hvorfor det også har stor indflydelse på den enkelte medarbejders energi og overskud. I sidste ende risikerer arbejdspladsen langt færre sygedage og utilfredse medarbejdere. Mange arbejdspladser tilbyder allerede motionstilbud til medarbejdere efter arbejde. Undersøgelser har dog vist, at de positive resultater ikke på samme måde blev opnået, medmindre man sørger for, at medarbejdere også bevæger sig jævnligt under arbejdet.