Centralt eller afsides placeret kontor?

Ofte spiller placeringen af ens kontor en meget stor rolle i forhold til prisen, og derfor er det i høj grad værd at overveje, om man skal placere sit kontor i centrum, eller om man skal vælge en mere afsides placering. Hvad der giver bedst mening i de forskellige situationer, kigger vi nærmere på her.

Er der brug for lagerplads?

Når man skal vælge placering af ens kontor, er det væsentligt at overveje, om man har brug for lagerplads. Som regel bliver det hurtigt meget dyrt, hvis man skal have et centralt beliggende kontor, som samtidig er stort nok til, at man kan opbevare produkter. Skal du have lagerplads, vil det derfor typisk være anbefalelsesværdigt at leje lokaler uden for centrum – eller som alternativ at leje et lager, som ikke ligger i midtbyen.

Skal du pleje forretningsforbindelser?

Har du samarbejdspartnere i samme område, som du er placeret i, kan det være en fordel med en central beliggenhed – hvis også dine partnere har kontorer her, naturligvis. På den måde kan man nemlig nemt mødes for at finpudse aftaler, og det kan være smart i forhold til at pleje de gode relationer. Er der afstand mellem dig og dine samarbejdspartnere, kan det selvfølgelig løses med et telefonopkald, men indimellem kan det være en fordel at sætte sig ned sammen og tage en dialog.

Hvilke medarbejdere er der i virksomheden?

Sidst, men ikke mindst, er det væsentligt at kigge på dine ansatte eller den ”type” ansatte, du forventer at få. Er samtlige af de ansatte unge mennesker, som bor centralt og ikke har bil, er det nemlig en fordel at vælge en central beliggenhed for at gøre det attraktivt for medarbejderne. Er dine ansatte derimod folk, der kommer langvejsfra og kører i bil, kan det være en fordel at vælge et kontor uden for centrum, hvorved det bliver væsentligt nemmere at finde parkering.

Der er altså nogle forskellige ting, som er værd at overveje i forhold til valg af placering af ens kontor. Det kan godt betale sig at tænke det grundigt igennem, for der kan spares mange penge eller meget tid ved at vælge den rette løsning.