Sådan finder du kontoret med den rette størrelse

Når du skal finde et nyt kontor til din virksomhed, er der mange forskellige muligheder. Der er alt fra et lille kontor på 10 kvadratmeter til de kæmpe store lejemål på flere hundrede kvadratmeter. Du skal selvfølgelig leje et kontorlokale, der passer til din virksomhed. I dette indlæg giver vi dig gode råd til, hvordan du finder et kontor med den helt rette størrelse.

Hvad er der egentlig behov for?

Når du skal i gang med at finde lokale, skal du gøre dig nogle tanker om, hvad det egentlig er, der er behov for.

Har du en virksomhed, hvor der kun er dig selv, har du måske bare brug for et mindre lokale. Eller hvad? Holder du tit møder, hvor der er mange samarbejdspartnere eller lignende til stede, er der brug for mere plads. Der kan derfor være behov for et ekstra mødelokale med ekstra plads.

Har du en virksomhed med flere ansatte, skal du selvfølgelig tage højde for dette. Nu tænker du måske, at du bare kan tage antallet af medarbejdere og gange op med kravet for antal kvadratmeter, der skal være pr. medarbejder. Det er dog ikke så lige til.

Du skal overveje, hvad det er for en type arbejdsplads, du skal have. Skal alle have hvert deres kontor? Skal det være et åbent kontorlandskab? Skal det være en blanding? Skal der være ekstra lokaler til møder og lignende?

Det er alt sammen noget, der påvirker, hvor stort dit fremtidige kontor skal være. Det er derfor vigtigt, at du overvejer disse punkter.

Tænk ud i fremtiden

Når du skal finde et nyt kontor, er det ikke nok, at du kun tænker på nu-og-her-behov. Du er nødt til at tænke lidt længere ud i fremtiden. Det kan selvfølgelig være en smule svært, da du langt hen ad vejen kommer med hypoteser til, hvad der måske sker. Ikke desto mindre kan det betale sig at tage fremtidsbrillerne på.

Har du planer om vækst i virksomheden, kan det betyde nye medarbejdere. Dem skal der selvfølgelig også være plads til. Ved at tage dette med i overvejelserne allerede nu, kan du vælge et kontor, der er lidt større, end hvad behovet er lige nu. Det kan dog betale sig i længden.