Idéer til at skabe god indretning på kontoret

For at skabe det bedste arbejdsmiljø er det vigtigt at have fokus på kontorets indretning. Der skal både være plads til fordybelse, effektivitet og kreativitet – og dette er uanset, om der er tale om et hjemmekontor eller en arbejdsplads. Men hvordan skaber du så netop denne gode indretning på kontoret? Det giver vi dig gode idéer til her i artiklen. 

Vælg de rette kontormøbler

Et kontor er ikke et brugbart kontor, hvis det ikke består af de rette kontormøbler. Specielt skriveborde og kontorstole er en nødvendighed, hvor medarbejderne har mulighed for at ordne papirarbejde og arbejde ved computeren. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilken slags kontormøbler kontoret indrettes med. Fokus på ergonomi bør være stort, da det er essentielt, at de ansatte sidder godt og får støtte de rigtige steder.

Vælg ergonomiske kontorstole, hvor medarbejderne har god mulighed for at justere armlæn, sæde og ryglæn efter individuelle behov. Vælg gerne et hæve-sænke-bord som skrivebord, da det giver de ansatte mulighed for at variere deres arbejdsstilling i løbet af dagen. Husk også at vælge kontormøbler, som rent stilmæssigt passer til resten af kontorets udtryk, således indretningen ikke virker rodet og kaotisk. 

Skab en dejlig stemning med små detaljer

Det er selvfølgelig et must at have de store møbler såsom skriveborde og kontorstole for øje i indretningen af kontoret, men du bør ikke overse vigtigheden af små detaljer. Ved at tilføje forskellige former for detaljer på kontoret vil du skabe en dejlig stemning. Dette er med til at gøre kontoret mere personligt, samtidig med at det fuldender indretningen.

Små detaljer findes i mange former, og derfor kan du med fordel tilføje fine kontorartikler, dekorative opslagstavler, kunstneriske billeder, grønne planter, flotte bordlamper, brugbare hylder, farverige notesbøger, pæne papirkurve osv. 

Indret også plads til inspiration og afslapning

Slutteligt er det en god idé at huske på, at virksomhedens ansatte ikke blot er maskiner – men at de rent faktisk er mennesker. Derfor er det anbefalelsesværdigt at indrette små områder på kontoret, som fungerer som rum til inspiration og afslapning. Dette kan være i form af en lille hyggekrog, hvor medarbejderne kan lægge arbejdet på hylden for en stund og lære hinanden bedre at kende.