Inspiration: Sådan sparer kontoret penge på energi

Virksomhedens elregning kan til tider være en dyr omgang, uanset om kontorerne er placeret i ældre bygninger eller nybyggede byggerier. Dog kan virksomheden indrette kontorlokalerne på bestemte måder samt indføre diverse tiltag, som alt sammen munder ud i en besparelse på elregningen. Det er nemlig ofte de nye vaner, der er de vigtigste, hvis virksomheden ønsker at se forskel på det årlige elforbrug. Du kan her læse mere om, hvordan virksomheden kan nedsætte det gennemsnitlige kWh-forbrug. 

Valg af opvaskemaskine i køkkenet

Mange kontorer er i dag indrettet med et køkken. På denne måde får de ansatte let adgang til mad og drikke. Det betyder også, at de fleste virksomheder har en opvaskemaskine, som klarer rengøringen af servicen. Brug af opvaskemaskinen har en stor betydning for elregningen. 

Det gælder om at sørge for, at opvaskemaskinen er fyldt helt op, inden den sættes i gang. Derfor er det ikke sikkert, at opvaskemaskinen skal køre hver eneste dag. Sørg for at skylle servicen let af, inden det placeres i opvaskemaskinen, således generende lugt fjernes. Husk også at vælge miljøprogrammet, hvis opvaskemaskinen er udstyret med sådan et. Vælg desuden en opvaskemaskine i en god energiklasse.

Vælg energiselskab med energivenlig strøm

At skifte energiselskab er super nemt, da det – nærmest – ikke kræver noget af virksomheden. Med blot et par få klik på internettet eller en enkel telefonopringning vil skiftet være muligt. Derfor er det mindste, virksomheder og diverse kontorlokaler kan gøre, at vælge et energiselskab med energivenlig strøm. Efterhånden tilbyder de fleste energiselskaber energivenlige og grønne aftaler.

Tilføj LED-pærer til alt belysningen

Alle kontorer og virksomheder har lamper – og ofte mange af dem. Den kunstige belysning er nemlig uundværlig, og her er virksomheden altså nødsaget til at bruge penge på strøm. Dog kan virksomheden nedsætte energiforbruget ved at udskifte glødepærer og elpærer med LED-pærer. Pr. udskiftet pære kan virksomheden faktisk spare 80 kroner om året i gennemsnit, hvilket løber op i en hel del. Dertil er LED-pærer frie for kviksølv, hvilket ligeledes er et stort plus for miljøet. 

I forbindelse med kontorets belysning er det selvfølgelig fordelagtigt at slukke lyset, når det ikke er i brug. For at gøre dette så nemt som muligt bør virksomheden implementere lyssensorer, således lyset automatisk slukkes, når der ikke er aktivitet.