Inspiration: Sådan afholdes en perfekt produktlancering

Når virksomheder lancerer nye produkter, er det stort. Kunderne skal introduceres for de nye tiltag, som forhåbentlig tager dem med storm. Derfor vælger mange virksomheder at afholde produktlanceringer, hvor netop kunderne inviteres ind for at se de nye produkter. Men hvordan afholdes en produktlancering på bedste vis? Det giver vi dig masser af inspiration til her. 

Test og fremvisning af de nye produkter 

Hovedformålet er naturligvis at fremvise de nye produkter, og derfor skal disse selvfølgelig medbringes. Fremvisningen kan foregå på forskellig vis, men de fleste erhvervsdrivende vælger at udarbejde en fed reklamefilm omkring produktet. Dette er en god måde at præsentere det nye på – især visuelt. Brug derfor kræfter på at udarbejde en god video af produktet.

Når videoen skal fremvises, gælder det om at opholde sig i de rette omgivelser. Her er det især populært at invitere deltagerne ind i konferencelokaler eller kursuslokaler, alt efter hvor stor gæstelisten er. Konferencerummet skal huse alt det nødvendige udstyr såsom skærm, højtalere, mikrofon og mulighed for mørklægning. 

Giv gaver til alle deltagerne 

Efter visningen af videoen er det tid til at vise det nye produkt i fysisk form. Igen er det forskelligt, hvorvidt virksomheder foretrækker at give alle deltagerne det fysiske produkt i hånden, eller om det blot skal præsenteres i plenum. Er konferencelokalet eller kursuslokalet af stor størrelse, er det en god idé at præsentere det fysiske produkt flere steder, sådan at alle er sikre på at kunne se. 

Når produktet er vist frem i fysisk form, anbefales det, at gæsterne modtager gaver efterfølgende. Dette er som tak for deltagelse. Gavens størrelse afhænger naturligvis af arrangementets budget, men det er f.eks. fordelagtigt at give små prøver eller tests af produktet – eller en håndfuld af virksomhedens eksisterende produkter. 

Inviter på middag efterfølgende

Så snart produktlanceringen er slut, er det god stil at invitere gæsterne på middag efterfølgende. Mange af deltagerne kommer muligvis langvejsfra, og her er det altså god skik at tilbyde mad. Vælges produktlanceringen at afholdes i professionelle konferencerum eller kursuslokaler, vil stedet typisk have mulighed for at arrangere maden. Her er det op til virksomheden at vælge, hvorvidt maden skal bestå af buffet eller servering.