You are currently viewing Indret dine kontorlokaler for det optimale arbejdsmiljø

Indret dine kontorlokaler for det optimale arbejdsmiljø

Hvis du driver en kontorbaseret virksomhed, er du sikkert allerede i høj grad opmærksom på vigtigheden af et fornuftigt klima omkring arbejdspladsen. Du og dine medarbejdere tilbringer hver dag flere timer ad gangen ved arbejdsstationen, så det omgivende miljø er af stor betydning for alle trivsel.

Selv om mange virksomheder inden for de seneste år har fået øjnene op for de mange fordele ved hjemmearbejdspladser, er kontoret som oftest samlingspunkt for virksomheden. Derfor handler det om at skabe et rum, der er indbydende og inspirerende, og som imødekommer medarbejdernes krav til såvel arbejdsro som sparring og socialt liv.

  1. Hvordan sikrer jeg, at mine kontorlokaler er indrettet på bedst mulig vis?

Indretning af kontorlokaler finder ideelt sted allerede fra det øjeblik du beslutter dig for et kontorlejemål. Her er det vigtigt at du tager lokalernes størrelse og lejemålets disposition i betragtning inden du skriver under på en lejekontrakt. På den måde kan du sikre, at du har de stærkeste forudsætninger for at kunne indrette dine kontorlokaler som du ønsker.

Du skal for eksempel beslutte dig for om du har brug for flere separate kontorlokaler, hvor det er muligt at lukke døren og dermed skabe arbejdsro for en bestemt gruppering af medarbejdere. Det kan for eksempel være udviklere som har behov for at arbejde uforstyrret. 

Du skal også tage højde for antallet af arbejdsstationer – også selv om din virksomhed tilbyder hjemmearbejdspladser. Og så skal du overveje, om der er brug for mødelokaler i forbindelse med dit kontorlejemål.

  1. Vælg et kontorhotel med mulighed for udvidelse

Hvis du er bange for at virksomheden inden for ganske få år vokser ud af de nuværende rammer, kan det være smart at leje sig ind i et af de mange kontorhoteller i Danmark, som tilbyder kontorlokaler til leje. 

Den store fordel ved at vælge et kontorhotel, er, at du har mulighed for at opskalere i takt med at din virksomhed vækster. Du vil, med andre ord, kunne udvide dine kontorlokaler med flere kvadratmeter – selvfølgelig efter aftale med udlejer.

  1. Kontorhotel – nemt og fleksibelt

Når du lejer dig ind i et kontorhotel, får du samtidig fordelen af mange fælles faciliteter. Det kan for eksempel være mødelokaler, som du deler med andre forretningsdrivende i samme kontorfællesskab, eller en lækker kantine, som overflødiggør behovet for at tage madpakke med.

Du skal heller ikke selv forestå rengøring af kontorlokaler, fællesarealer eller delte faciliteter som for eksempel toiletter og tekøkkener. Dette foregår i fælles regi, og betales over huslejen.
Endelig vil du med et kontorlejemål i et kontorhotel kunne glæde dig over tiltag, som også vedrører trivslen blandt medarbejderne. I mange kontorhoteller vil der være fælles arrangementer så som ugentlige eller månedlige netværksmøder, foredrag eller måske endda kurser, som er billige for deltagere i kontorfællesskabet. Og du vil under alle omstændigheder få mulighed for at sparre med andre forretningsdrivende, som lejer sig ind i lokaler i samme kontorhotel.