Fif til et bedre indeklima

Når det gælder om at have et godt indeklima på kontoret, er det ikke nok blot at have en komfortabel temperatur. Dette er blot en del af det at have et godt indeklima. Faktisk er det relativt nemt at øge kvaliteten af indeklimaet på kontoret – og du kan gøre det bedre ved kun få tiltag. Det sunde og gode indeklima er yderst vigtigt at have fokus på, da medarbejderne kan påvirkes negativt af et dårligt indeklima. 

Hvor følsomme de ansatte er over for indeklimaet, varierer fra person til person, men symptomer på et dårligt indeklima er hovedpine, sløvhed, træthed, irriterede og tørre øjne samt nakke- og skulderproblemer. Men hvordan skaber du så et bedre indeklima på arbejdspladsen? Det kan du læse mere om lige her. 

Ventilationsanlægget skal bruges korrekt 

I hjemmet er det nødvendigt at lufte godt ud mindst tre gange dagligt med gennemtræk for at skabe et godt indeklima. Det er dog sjældent nok blot at lufte ud på storrumskontorer. Her skal et ordentligt ventilationsanlæg i stedet tages i brug – og det skal bruges korrekt. Ventilationsanlægget går ind og dæmper temperaturen og giver frisk luft. Anvendes ventilationsanlægget på forkert vis, kan det dog gå ind at skabe uønsket træk, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt. 

Gør jævnligt rent – og gør også rent i dybden

Hvis kontoret gøres utilstrækkeligt rent, kan det være en årsag til, at indeklimaet bliver dårligt. Derfor gælder det om at gøre jævnligt rent, sådan luften forbliver god. Indimellem skal rengøringen også være dybdegående. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på de anvendte rengøringsmidler. Rengøringsmidlerne bør ikke indeholde for kraftige lugte. Dette kan nemlig være særdeles ubehageligt for medarbejderne at sidde i flere timer dagligt. 

Luft jævnligt ud, og hold kontorerne i orden

Som ansat er der også små ting, du kan gøre, for at gøre indeklimaet bedre. Sørg for at lufte ud et par gange på kontoret i løbet af en arbejdsdag – helst med gennemtræk. Dette kan f.eks. gøres om morgenen, lige inden frokostpausen, og lige inden den sidste medarbejder forlader kontoret. Prøv derudover at holde skrivebordene ryddelige og ordentlige, sådan det er nemmere for rengøringspersonalet at komme til at gøre rent.