Fif til at skabe variation i arbejdsdagen

Arbejdsdagen kan hurtigt føles som en lang rutine, der bare skal overstås. Måske dine arbejdsrutiner er så ensformige, at du allerede fra morgenstunden keder dig ved tanken om at møde ind på arbejdet. Dette er en skam, fordi vi danskere tilbringer rigtig mange af vores timer på arbejdspladsen. Disse timer bør være inspirerende, motiverende og tilfredsstillende. Synes du, at din egen arbejdsdag godt kunne trænge til noget variation, giver vi dig nogle fif. På den måde kan du med små tiltag pifte dagene på arbejdet lidt op. 

Få fysisk aktivitet ind i din arbejdstid

Mange danskere bruger mange timer foran computerskærmen. Den digitale verden har nemlig den effekt, at computerarbejde sjældent kan undgås. Alle de mange timer foran computeren kan give smerter i nakken, skuldrene og ryggen. Sæt dig for at strække ud hver time eller rejse dig fra kontorstolen. Hent et glas vand, vug hofterne, rul skuldrene, giv din kollega en mundtlig besked frem for digital, tag telefonopkald stående – mulighederne er mange. Den fysiske aktivitet er med til at øge din koncentration og mindsker risikoen for ømme led og muskler. 

Gør rare ting for dine kollegaer

Har du kollegaer omkring dig, vil det ikke være usandsynligt, at du snakker bedre med nogle end andre. Det er helt naturligt, og det er der slet ikke noget galt. Men prøv at gøre noget rart for dine kollegaer – også dem, du måske ikke taler mest med. Vask kopperne i køkkenet, medbring hjemmebagt kage, ønsk dem en god dag, ros dem, køb en lille gave til en 20’er til fødselaren, sig godmorgen, eller spørg ind til weekenden. Det behøver hverken være dyre eller krævende ting – men blot små gerninger, der kan skabe glæde og god stemning på kontoret. 

Byt rundt på pladserne på kontoret

Det er klart det nemmeste, at folk har deres bestemte pladser på kontoret. Men her gror folk hurtigt fast. Lav om på tingene, og byt pladser med hinanden. Det giver et bedre sammenhold på arbejdspladsen og kan i den grad være med til at berige hverdagen. Derudover vil kreativiteten ofte blive bedre.